Vanliga frågor

F: Hur hittar jag det jag letar efter på din webbplats?

S: Om du letar efter något specifikt på bisuperskor.com kan du prova att skriva in dina söktermer i sökrutan längst upp till höger i navigationsfältet. Sökrutor finns på nästan varje sida i vår onlinebutik. Ange bara namnet på produkten du letar efter, eller ange artikelnumret och klicka på "Sök" -ikonen till höger. Om du inte är säker på vad du letar efter och vill se många sexiga möjligheter kan du prova att surfa genom att klicka på kategorierna under sökrutan. När du klickar på våra huvudkategorier visas underkategorier under varje avsnitt. När du hittar ett objekt som intresserar dig klickar du på artikelns titel eller bild för att se detaljsidan. Här hittar du mer information om objektet, inklusive pris, färg och storlek.

F: Hur skapar jag ett konto?

S: Använd länken "Registrera" längst upp på vår webbplats.
Följ sedan instruktionerna för att slutföra installationen av ditt konto. Din information säljs aldrig till något annat företag och hålls helt privat.

F: Är min personliga information säker?

A: bisuperskor.com tror på att ge en säker och säker shoppingupplevelse för alla kunder med stränga och effektiva säkerhetsåtgärder på vår webbplats. Det är vår policy att inte sälja eller på annat sätt utbyta privat information, till exempel ditt namn, kreditkortsnummer eller adress till tredje part. Vi använder VeriSign SSL för att behandla din kreditkortsinformation.

F: Accepterar bisuperskor.com kreditkort och betalkort?

S: Vi accepterar Visa, MasterCard, American Express, Discover kredit- och betalkort. Välj vilket av dessa du vill använda och ange sedan kreditkortsnummer, utgångsdatum och CVV-kod. Det är helt säkert att ange din kreditkortsinformation på vår webbplats. Se vår sekretesspolicy för mer information.

F: Hur vet jag att min beställning har lagts?

S: När din beställning har lagts får du en orderbekräftelse via e-post.

F: Kan jag göra en ändring på min beställning, lägga till en artikel eller göra en adresskorrigering?

S: På grund av vår höga volym går alla beställningar som behandlas framgångsrikt direkt till fraktgolvet inom några minuter efter att beställningen har lagts för att få den skickad till dig så snabbt som möjligt. Vi kan inte ändra eller avbryta din beställning när den har placerats och överlämnats till vårt lager. Se till att all information är korrekt innan du beställer.

F: Får jag mailat mitt spårningsnummer när min beställning har skickats ut?

S: Ja, du får e-post till ditt spårningsnummer när beställningen har godkänts att skickas, tilldelats ett spårningsnummer och överlämnats till lagret för leverans. Observera: Även om din beställning har markerats som skickad och du får den här e-postbekräftelsen, vänligen låt upp till 48-72 timmar innan spårningsinformation finns tillgänglig.

F: Hur kan jag kontrollera statusen för min beställning?

S: Följ länken på din orderbekräftelsessida uppdaterad spårningsnummer eller logga in på ditt konto för att se mest uppdaterade orderstatus, eller helt enkelt kontakta vår kundtjänst. Vi har också representant för livechattkundservice under arbetstid från kl. 9-17 PST-tid måndag-fredag.

F: Vad händer om jag inte fick mitt paket men fedex-spårning säger att det har levererats?

S: Kunder bör ringa vår kundtjänst så att vi kan lämna in ett FedEx-krav. Det tar vanligtvis 7 till 14 arbetsdagar för FedEx att behandla fordran. Om anspråket godkänns kan kunden antingen få en full återbetalning eller så kan Forplay skicka ordern igen med signatur krävs. Om fordran inte godkänns av FedEx, kommer kunderna att få hälften av inköpsorderbeloppet som butikskredit.

F: Jag skrev fel adress, vad kan jag göra för att paketet ska skickas till rätt adress?

S: Vi kan inte ändra någon beställning när den har placerats och skickats till vårt lager för leverans. Men om din beställning redan har skickats kommer din beställning tillbaka till oss som inte kan levereras. En fraktavgift på 59 SEK kommer att dras av från kreditbeloppet för alla oavslutade och olevererade beställningar.

F: När kommer min beställning att komma?

S: De flesta kläder finns i lager och levereras inom 24 timmar, levererade inom 2-10 arbetsdagar. Du får ett e-postmeddelande med spårningsinformationen när din beställning har skickats. Observera att det kan ta upp till 24 till 48 timmar innan spårningsinformation finns tillgänglig från rederiet.

Alla artiklar som anger "Skickas inom 3-4 arbetsdagar" under Lägg till påse, ta ytterligare 3-4 arbetsdagar för att lämna vår anläggning. Dessa artiklar kan inte levereras samma dag som beställningen görs. Om snabba tjänster väljs för dessa artiklar kommer de att träda i kraft efter 3-4 arbetsdagar för behandling. Se vår leveranssida för mer leveransinformation.

F: Hur kan jag avbryta min beställning?

S: Vi kan inte ändra eller avbryta din beställning när den har överlämnats till vårt lager. Det är omöjligt att hitta en order av hundratals som väntar på leverans.

På grund av vår höga volym går alla beställningar som behandlas framgångsrikt direkt till leveransgolvet inom några minuter efter att beställningen har lagts för att få den skickad till dig så snabbt som möjligt. Vi kan inte ändra eller avbryta din beställning när den har placerats och överlämnats till vårt lager. Se till att all information är korrekt när du beställer.

Om kunden vägrar att acceptera paketet vid leverans, kommer kunderna att få butikskredit (minus frakt och hantering) och en extra kostnad på 59 SEK för returfrakt

Om du inte är nöjd med din beställning kan du byta eller returnera föremålet (om tillämpligt). Se vår retur- / utbytespolicy för mer information.

F: Vad händer om föremålet jag köpte inte passar?

S: Om du inte är nöjd med passningen på ditt föremål är du välkommen att returnera eller byta ut den. Alla returer måste innehålla originalförpackningar och taggar. Men kunder ansvarar för returporten och ser till att artiklarna skickas tillbaka till oss. Som tillåtelse till våra andra köpare ber vi att alla saker ska testas på dina underplagg. Vi betalar för leverans av utbytta utbytesartiklar tillbaka till kunden en gång per beställning. Formera mer information, läs hela vår returpolicy.

F: Tänk om jag inte gillar det föremål jag köpte?

S: Om du inte är nöjd med passningen på ditt föremål är du välkommen att returnera eller byta ut den. Alla returer måste innehålla originalförpackningar och taggar. Kunderna ansvarar för att artiklarna skickas tillbaka till oss. Som tillåtelse till våra andra köpare ber vi att alla saker ska testas på dina underplagg. Formera mer information, vänligen kontakta oss.

F: Hur gör jag tillbaka?

S: Om du vill göra en retur, vänligen returnera objektet med en kopia av fakturan och blanketten för godkännande av retur. Returer kan skickas till den adress som anges överst på fakturan. Se vår retur- / utbytespolicy för mer information.